Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Αντισταθμιστικά μέτρα «παζαρεύει» ο Τσακαλώτος
[Έθνος]: Αντισταθμιστικά μέτρα «παζαρεύει» ο Τσακαλώτος

[Έθνος]: Αντισταθμιστικά μέτρα «παζαρεύει» ο Τσακαλώτος


Λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, η Αθήνα διαπραγματεύεται πακέτο αντισταθμιστικών μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών και κοινωνικές ενισχύσεις, προκειμένου να αμπαλάρει τα επώδυνα μέτρα που ζητούν να ψηφιστούν προκαταβολικά οι δανειστές, ώστε αυτά να «περάσουν» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ζητά να υπάρξουν αντίβαρα στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι ουδέτερο. Μεταξύ των αντισταθμιστικών μέτρων που διαπραγματεύεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους θεσμούς περιλαμβάνονται:

- Μείωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μία μονάδα, από το 13% στο 12%. Το μέτρο θα οδηγήσει σε μειώσεις τιμών σε όλα τα βασικά τρόφιμα, ενώ ελάφρυνση θα υπάρξει και στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, όπως και στη διαμονή σε ξενοδοχεία. Ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, που σήμερα αποδίδει στα δημόσια ταμεία έσοδα τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα μπορούσε να περάσει μέσα από τον εξορθολογισμό του φόρου, με την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις τιμές που επικρατούν στην αγορά και προσαρμογές στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου, προκειμένου τα φορολογικά βάρη να μεταφερθούν από τους μικρούς και τους μεσαίους ιδιοκτήτες ακινήτων στους μεγαλοϊδιοκτήτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!