Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Αντεπίθεση Θάνου για τη νέα ένωση
[Έθνος]: Αντεπίθεση Θάνου για τη νέα ένωση

[Έθνος]: Αντεπίθεση Θάνου για τη νέα ένωση


Στην αντεπίθεση πέρασε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, επικρίνοντας δριμύτατα το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και τους τέσσερις πρώην προέδρους της ΕΔΕ και της Ενωσης Εισαγγελέων για τις αντιδράσεις τους απέναντι στη νεοσυσταθείσα δικαστική ένωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε «μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού δικαστών», η πρόεδρος του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι «ιδιαίτερη απογοήτευση στο μεγαλύτερο μέρος του δικαστικού σώματος» προκαλούν οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του προεδρείου κατά των ιδρυτικών μελών της νέας Ενωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΑΑΔΕ), ενώ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούνται προκειμένου να αποτραπούν δικαστικοί λειτουργοί να εγγραφούν στη νέα αυτή ένωση.

Για τις επιστολές
Κατά την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, οι τέσσερις πρώην πρόεδροι (Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος, Βασίλης Μαρκής, Δημήτρης Κυριτσάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου) θα έπρεπε να αποφύγουν να απευθύνουν επιστολές προς τους εν ενεργεία συναδέλφους τους με υποδείξεις και παραινέσεις σχετικά με τη διαρραγείσα δήθεν ενότητα του δικαστικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αφού υποστηρίζει ότι κάποιοι από αυτούς είχαν συνεργαστεί παλαιότερα με τον Σύνδεσμο Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών Λειτουργών που καταργήθηκε το 2005 χωρίς να τεθεί ουδέποτε ζήτημα από οποιονδήποτε, η Β. Θάνου καλεί «να επικρατήσει ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση, επιδεικνύοντας όλοι τον απαιτούμενο σεβασμό προς την προσωπικότητα και νοημοσύνη των δικαστών και εισαγγελέων, που μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι εάν θα εγγραφούν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!