Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Ανάκαμψη της οικονομίας, μείωση της ανεργίας και κοινωνική δικαιοσύνη (προ)βλέπει ο ΟΟΣΑ
[Έθνος]: Ανάκαμψη της οικονομίας, μείωση της ανεργίας και κοινωνική δικαιοσύνη (προ)βλέπει ο ΟΟΣΑ

[Έθνος]: Ανάκαμψη της οικονομίας, μείωση της ανεργίας και κοινωνική δικαιοσύνη (προ)βλέπει ο ΟΟΣΑ


Η ελληνική οικονομία ανέκαμψε το β’ εξάμηνο του 2016, καθώς οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς, η ολοκλήρωση μιας αξιολόγησης των πιστωτών αυξάνει την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη και το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον σταθεροποιείται.

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεση για τις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, για την οποία προβλέπει μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης για φέτος, ενώ για το 2017 και το 2018 προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 1,3% και 1,9% αντίστοιχα.

Στην έκθεση σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «η πλήρης και γρήγορη εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η ταχύτερη βελτίωση της ρευστότητας και των συνθηκών χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος και κάποια μορφή περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους θα δώσουν ώθηση στην εμπιστοσύνη και την ανάκαμψη». Προσθέτει, δε, ότι «το αδύναμο παγκόσμιο εμπόριο και η ανάπτυξη στην ΕΕ και την Κίνα θα επηρεάσουν τις ελληνικές εξαγωγές, ενώ οι γεωπολιτικές εντάσεις στις γειτονικές χώρες της Ελλάδας και η προσφυγική κρίση θα αποτελέσουν σημαντικές πρόσθετες προκλήσεις». Παράλληλα, η απασχόληση θα αυξηθεί, αλλά το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει υψηλό. Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να μειωθεί στο 23,5% φέτος από 24,9% που ήταν πέρυσι και να υποχωρήσει περαιτέρω στο 23,1% το 2017 και το 22,7% το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!