Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Alpha Bank: Κέρδη 41,2 εκατ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο
[Έθνος]: Alpha Bank: Κέρδη 41,2 εκατ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο

[Έθνος]: Alpha Bank: Κέρδη 41,2 εκατ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο


Με καθαρά κέρδη ύψους 41,2 εκατ. ευρώ έκλεισε το γ΄ τρίμηνο για την Alpha Bank, ενώ στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 22,2 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της μείωσης των προβλέψεων και της βελτίωσης των αποτελεσμάτων προ προβλέψεων.

«Τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha Bank επιβεβαιώνουν τον στόχο για ανάκαμψη της χρηματοοικονομικής επιδόσεώς μας εντός του 2016, δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Δημ. Μαντζούνης και τόνισε: Επικεντρωνόμεθα στη βελτίωση της ποιότητος του Εεεργητικού, στην ενίσχυση της ρευστότητος, στη διατήρηση της ισχυρής κεφαλαιακής μας βάσεως και στην αύξηση της αποδοτικότητος.

Το γ΄ τρίμηνο του έτους σημειώσαμε πρόοδο στην ενεργό διαχείριση των μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων, στο πλαίσιο των στόχων που συμφωνήθηκαν με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για τα προσεχή έτη.

Η έγκαιρη και επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολογήσεως αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και να αποτελέσει το έναυσμα για ευνοϊκές εξελίξεις κατά το α΄ τρίμηνο του 2017.

Η συνεχής βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας σε γερές βάσεις αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των προσπαθειών μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Bank:

Οι προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου το γ΄ τρίμηνο 2016 ανήλθαν σε 257εκατ ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!