Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Αλμα 1,8% στην ανάπτυξη το 9μηνο
[Έθνος]: Αλμα 1,8% στην ανάπτυξη το 9μηνο

[Έθνος]: Αλμα 1,8% στην ανάπτυξη το 9μηνο


Ακόμη πιο ισχυρή είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο γ’ τρίμηνο του 2016, καθώς η δεύτερη μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ έδειξε ότι το ΑΕΠ της χώρας ενισχύθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 1,5%. Σε τριμηνιαία βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%, από 0,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση, που αφορούν μεταξύ άλλων τα στοιχεία του Ισοζυγίου Πληρωμών για τον Σεπτέμβριο, καθώς και τριμηνιαία στοιχεία που αναφέρονται στον κύκλο εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στην έρευνα του εργατικού δυναμικού.

Θετικό πρόσημο
Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία λοιπόν προκύπτει ότι η ελληνική οικονομία στους πρώτους εννέα μήνες του έτους έχει περάσει ήδη σε οριακά θετικό πρόσημο (0,1% του ΑΕΠ), δημιουργώντας προσδοκίες ότι η φετινή χρονιά μπορεί να κλείσει στο… μηδέν, ξεπερνώντας τον στόχο που είχε τεθεί από τον προϋπολογισμό για ύφεση 0,3%.

Αναλυτικότερα, στο τρίτο τρίμηνο του 2016 με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 0,3% του ΑΕΠ και των επενδύσεων κατά 1,7% του ΑΕΠ. Οι εξαγωγές σημειώνουν άνοδο σε ποσοστό 3,7%, ενώ οι εισαγωγές καταγράφουν κάμψη κατά 10,2%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!