Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Αγώνας δρόμου για τη συμφωνία
[Έθνος]: Αγώνας δρόμου για τη συμφωνία

[Έθνος]: Αγώνας δρόμου για τη συμφωνία


Ορόσημο για το «κλείδωμα» της δεύτερης αξιολόγησης αποτελεί για την κυβέρνηση το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ενώ το Μαξίμου διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι εφικτή η αποτύπωση της συμφωνίας με τους εταίρους σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το περιβόητο staff level agreement οδηγεί άλλωστε τις διαπραγματεύσεις στην τελική ευθεία προς την έγκριση των ελληνικών προτάσεων από το κουαρτέτο – καθώς και οι Ευρωπαίοι στην πραγματικότητα αναμένουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει τη «μέση λύση», τη «ρεαλιστική οδό» που αναμένει και η Αθήνα ξεκαθαρίζοντας τα όρια του συμβιβασμού.

Αναγνώριση
Το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί είναι ανάμεσα σε εκείνους που προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να ρυμουλκήσουν όλες τις πλευρές στην εξεύρεση άμεσης λύσης, ώστε στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας να προκύψει πράγματι «λευκός καπνός».

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει ότι στην ίδια συνεδρίαση θα υπάρξει οριστική λύση. Εκτιμά πάντως ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Πώς; Κατ’ αρχάς με ένα θετικό σινιάλο, μια «πολιτική απόφαση» για την αξιολόγηση που έχει προαναγγείλει ως προσδοκία το Μέγαρο Μαξίμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!