Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία για τα Ίμια
[Έθνος]: Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία για τα Ίμια

[Έθνος]: Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία για τα Ίμια


Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τις προκλήσεις, έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τη δήλωση Τσαβούσογλου ότι “Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος”.

Σε ομιλία του από τα Χανιά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι οποίοι αμφισβητούν τα σύνορα της χώρας μας, αμφισβητούν και τα σύνορα της Ευρώπης και βάλουν ευθέως κατά του διεθνούς δικαίου, επισημαίνοντας ότι η συνθήκη της Λωζάννης ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει, όπως είπε, κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες.

Με βάση αυτή τη συνθήκη, διευκρίνισε, καθορίζονται τα σύνορα της Ελλάδας με τη γειτονική Τουρκία, «που βέβαια μέσα στην πορεία του χρόνου ακριβώς λόγω της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα σύνορα αυτά πλέον είναι και σύνορα της ΕΕ».

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για προκλήσεις από την Τουρκία και την ηγεσία της, το τελευταίο διάστημα και σημείωσε ότι: «εμείς δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, ούτε να αποδίδουμε σε εσωτερική κατανάλωση της Τουρκίας, ούτε σε τάσεις λαϊκισμού των ηγετών της αυτές τις προκλήσεις. Για μας οι προκλήσεις αυτές πρέπει να έχουν το χαρακτήρα που έχουν. Είναι προκλήσεις οι οποίες βάλουν ευθέως κατά του διεθνούς δικαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!