Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Αφόρητη η ζωή στα κέντρα φιλοξενίας
[Έθνος]: Αφόρητη η ζωή στα κέντρα φιλοξενίας

[Έθνος]: Αφόρητη η ζωή στα κέντρα φιλοξενίας


Μπορεί η νεροποντή στη Λέσβο να μη δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο hotspot της Μόριας και τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, ωστόσο ο χειμώνας που από χθες άρχισε να δείχνει τα «δόντια» του θέτει σε δοκιμασία χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στις περισσότερες από τις δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ζήτησε χθες τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και εξέφρασε την ελπίδα να μη χαθεί άδικα κάποια ανθρώπινη ζωή από το κρύο στους καταυλισμούς, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης διατύπωσε την ανησυχία για πιθανή μαζική μετακίνηση στην πόλη προσφύγων από τις γειτονικές δομές, σε αναζήτηση θέρμανσης.

Πρόσφυγες από τον καταυλισμό των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, μαζί με τον δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο, και μέλη του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πρώην υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τις συνθήκες που επικρατούν στη δομή, με αιχμή την απουσία θέρμανσης. Οπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, τα περίπου 400 παιδιά προσπαθούν να ζεσταθούν όπως μπορούν, καίγοντας ξύλα μέσα σε μισά βαρέλια, με κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες. «Δεν μπορεί να βγει χειμώνας χωρίς θέρμανση. Προσπαθήσαμε από το καλοκαίρι να αναδείξουμε το ζήτημα όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο καταυλισμός από προσωρινός θα γίνει μακράς διάρκειας» είπε ο δήμαρχος Θέρμης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!