Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Αφοπλίστηκε η φορο-βόμβα για τους αγρότες
[Έθνος]: Αφοπλίστηκε η φορο-βόμβα για τους αγρότες

[Έθνος]: Αφοπλίστηκε η φορο-βόμβα για τους αγρότες


«Απενεργοποιεί τη φορο-βόμβα» για τους αγρότες, που αποκάλυψε το «Εθνος», το υπουργείο Οικονομικών.

Διευκρίνισε: ότι προκαταβολή φόρου το 2017 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα υπολογίζεται στον φόρο που προκύπτει μετά την έκπτωση φόρου των 1.900 ? 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων των φορολογουμένων και όχι πριν από αυτήν.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για τη συντριπτική πλειονότητα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών όχι μόνο δεν θα υπάρξει αυξημένη προκαταβολή φόρου για τα εισοδήματα του 2016, αλλά θα πάρουν και επιστροφή της προκαταβολής φόρου του προηγούμενου έτους. Για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η μείωση φόρου που ισχύει από φέτος είναι από 1.900 έως 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων. Δηλαδή το αφορολόγητο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κυμαίνεται από 8.636,40 έως 9.545,50 ευρώ.

Σε περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος εισοδήματος, δηλαδή για καθαρό αγροτικό εισόδημα χαμηλότερο ή ίσο με το αφορολόγητο όριο, δεν υπολογίζεται προκαταβολή. Για όσες περιπτώσεις προκύπτει φόρος για καταβολή, τότε οφείλεται προκαταβολή που ανέρχεται στο 100% του φόρου. Αλλά για τα εισοδήματα του έτους 2016 θα αφαιρεθεί η προκαταβολή του έτους 2015 που έχει υπολογιστεί με 75%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!