Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Espresso]: Χάρρυ Κλυνν: Ο Πόντιος που σκορπούσε άφθονο γέλιο!
[Espresso]: Χάρρυ Κλυνν: Ο Πόντιος που σκορπούσε άφθονο γέλιο!

[Espresso]: Χάρρυ Κλυνν: Ο Πόντιος που σκορπούσε άφθονο γέλιο!

❱❱ Γεννημένος στις 7 Μαΐου 1940, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, ο πολυτάλαντος Πόντιος Βασίλης Τριανταφυλλίδης ποτέ δεν λησμόνησε την ταπεινή καταγωγή του, την οποία φρόντιζε να αναφέρει συχνά πυκνά στις συνεντεύξεις του.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο προσφυγικό γκέτο της Καλαμαριάς. Πρόσφυγες οι γονείς μου από τον μαρτυρικό Πόντο. Φτωχοί, πεινασμένοι και απελπισμένοι. Φτωχή και πεινασμένη και η δική μου γενιά. Δουλεύω από τα πέντε μου χρόνια» είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η γνωριμία με τον σπουδαίο Γιάννη Οικονομίδη, το 1958, υπήρξε σημαδιακή: Σε μια βραδιά ταλέντων, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης πήρε την πρωτιά και, μαζί με αυτήν, εξασφάλισε και μια θέση στο πλευρό του διάσημου την εποχή εκείνη showman, ο οποίος για τα επόμενα τρία χρόνια τον είχε δίπλα του στις παραγωγές του.

Παράλληλα με τις σπουδές στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη, εμφανιζόταν περιστασιακά σε κοσμικά κέντρα και για μια τριετία ήταν ο πρώτος νουμερίστας και παρουσιαστής προγράμματος σε αναψυκτήρια και καμπαρέ, που ανθούσαν εκείνη την εποχή. Οι πρώτες εμφανίσεις του στη μεγάλη οθόνη, στις ταινίες «Τα 201 καναρίνια» και «Γάμος αλά ελληνικά», όχι μόνο τον έκαναν ευρύτερα γνωστό, αλλά τον έκαναν να ξεχωρίσει, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν στο πρόσωπο του νεαρού Χάρρυ Κλυνν ένα μεγάλο κωμικό ταλέντο να γεννιέται.

Παραστάσεις

Από το 1964 έως το 1974 ο Κλυνν έζησε στις ΗΠΑ και στον Καναδά, δουλεύοντας σε ελληνικά μαγαζιά και ανεβάζοντας παραστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ESPRESSO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!