Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Ζιν: Η Γερμανία θα έπρεπε να χαρίσει λεφτά στην Ελλάδα στην αρχή της κρίσης
[ΕΡΤ]: Ζιν: Η Γερμανία θα έπρεπε να χαρίσει λεφτά στην Ελλάδα στην αρχή της κρίσης

[ΕΡΤ]: Ζιν: Η Γερμανία θα έπρεπε να χαρίσει λεφτά στην Ελλάδα στην αρχή της κρίσης

H Γερμανία θα έπρεπε να χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα στην αρχή της κρίσης αντί να δημιουργήσει πρόγραμμα διάσωσης τονίζει ο οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν, τέως πρόεδρος του Ινστιτούτου IFO του Μονάχου, σε συνέντευξή του στη Die Welt όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. O ίδιος καταφέρεται κατά του ευρώ.

Ο κ.Ζιν, ο οποίος είναι γνωστός για τις ευρωσκεπτικιστικές του απόψεις, θεωρεί ότι το ευρώ έχει αποτύχει.

«Από ένα πρόγραμμα ειρήνης, κατέληξε στο να προκαλέσει έριδες ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης», δηλώνει στην εφημερίδα Die Welt.

«Οδήγησε τον ευρωπαϊκό νότο σε μια κατάσταση δανειακής φούσκας, που έσκασε στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης και προκάλεσε αστάθεια στις οικονομίες των χωρών του. Σήμερα, επικρατεί εκεί μαζική ανεργία και απογοήτευση για το ευρώ. Οι δανειστές στον ευρωπαϊκό βορρά έχουν θυμώσει, επειδή έπρεπε να στηρίξουν το νότο με προγράμματα διάσωσης και μεταφορά χρημάτων. Άρα, τόσο στο βορρά, όσο και στο νότο, επικρατεί απογοήτευση για το ευρώ».

Ο Χανς Βέρνερ Ζιν τονίζει ότι το κοινό νόμισμα προκάλεσε και καυγάδες ανάμεσα στις χώρες-μέλη, αφού με τα προγράμματα διάσωσης μεταφέρθηκαν τα δάνεια από τους ιδιώτες στα κράτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!