Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ξεπερασμένη η συνθήκη του Δουβλίνου δηλώνει ο Α.Τσίπρας στους Financial Times
[ΕΡΤ]: Ξεπερασμένη η συνθήκη του Δουβλίνου δηλώνει ο Α.Τσίπρας στους Financial Times

[ΕΡΤ]: Ξεπερασμένη η συνθήκη του Δουβλίνου δηλώνει ο Α.Τσίπρας στους Financial Times

Η συνθήκη του Δουβλίνου «είναι ξεπερασμένη από τη ζωή» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times και τάσσεται υπέρ του διαμοιρασμού της υυθύνης στο πλαισιο του διεθνούς δικαίου και να μην βρίσκονται σε αυτή την άδικη θέση οι χώρες της πρώτης υποδοχής αλλά και η Γερμανία.

Ο κ.Τσίπρας προσβλέπει στην επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης λύσης που θα περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση του ελέγχου των συνόρων, τις εσωτερικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των ατόμων που φθάνουν στην ΕΕ, τις συμφωνίες συνεργασίας με τρίτες χώρες, αλλά και τις ευκαιρίες νόμιμης μετανάστευσης.

ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε μια ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για να περιοριστεί η «δευτερεύουσα μετακίνηση» των προσφύγων που φθάνουν στα νότια σύνορα της ΕΕ, αλλά θέλουν να μεταβούν στη συνέχεια στη βόρεια Ευρώπη και τη Γερμανία. Όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι θα μπορούσε να συνάψει μια συμφωνία με την Άγκελα Μέρκελ που θα διευκολύνει τη Γερμανία να στείλει αιτούντες άσυλο πίσω σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Δεν είναι σημαντικό αν υπάρξουν κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό θα βοηθήσει να δώσει ένα μήνυμα στους λαθρεμπόρους ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις ροές παράνομης μετανάστευσης», εξήγησε ο κ. Τσίπρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρωθυπουργός είπε ότι οποιαδήποτε συμφωνία με τη Γερμανία δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Ελλάδα, δεδομένου ότι μόνο 50-100 αιτούντες άσυλο περνούν κάθε μήνα τα βόρεια σύνορα της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!