Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: WSJ: Πρόταση του ESM για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 20%
[ΕΡΤ]: WSJ: Πρόταση του ESM για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 20%

[ΕΡΤ]: WSJ: Πρόταση του ESM για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 20%

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) έχει προτείνει βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα μπορούσαν να το μειώσουν κατά ένα πέμπτο περίπου ως το 2060 αναφέρει η Wall Street Journal (WSJ) .

To εξασέλιδο έγγραφο του ESM με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου προτείνει μέτρα για επιμήκυνση των λήξεων σε ορισμένα δάνεια του EFSF/ESM στα 32,5 χρόνια και «κλείδωμα» των επιτοκίων σε ορισμένα από τα δάνεια που έχει λάβει η χώρα για να προστατευθεί από μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τα οποία αποφασίσθηκαν στο Eurogroup του περασμένου Μαΐου,θα οδηγήσουν σε μείωση του λόγου χρέους προς το ΑΕΠ κατά 21.8 ποσοστιαίες μονάδες.

Εκπρόσωπος του ESM ανέφερε πως είναι ένα έγγραφο εργασίας που «δεν έχει ακόμα υιοθετηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.Το έγγραφο έρχεται ως απάντηση στην εντολή που έλαβε ο ESM στις 25 Μαίου να εργαστεί για το βραχυπρόθεσμο ορίζοντα σε μια σειρά από μέτρα που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.»

Ο ίδιος τόνισε ότι ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, θα παρουσιάσει τις προτάσεις στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Τα μέτρα θα εφαρμοσθούν μέχρι το τέλος του προγράμματος διάσωσης, δηλαδή στα μέσα του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!