Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [ΕΡΤ]: Βρετανία: Το πρώτο ρομποτικό αγρόκτημα δίνει μια εικόνα από το μέλλον της γεωργίας
[ΕΡΤ]: Βρετανία: Το πρώτο ρομποτικό αγρόκτημα δίνει μια εικόνα από το μέλλον της γεωργίας

[ΕΡΤ]: Βρετανία: Το πρώτο ρομποτικό αγρόκτημα δίνει μια εικόνα από το μέλλον της γεωργίας

Στη φάρμα του χωριού Έντζμοντ της Βρετανίας, οι αγρότες ξεκουράζονται αφήνοντας τις δύσκολες εργασίες για τα ρομπότ και τα αυτόματα αγροτικά μηχανήματα, ακόμα και για τα drones, τα τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα ιπτάμενα σκάφη, που αναλαμβάνουν ψεκασμούς και όχι μόνο.

Η πειραματική ρομποτική φάρμα «Hands Free Hectare» αποτελεί μέρος του ερευνητικού προγράμματος του εξειδικευμένου γεωπονικού Πανεπιστημίου Χάρπερ ‘Ανταμς και της αγροτοβιομηχανικής εταιρείας Precision Dynamics. Είναι η πρώτη στον κόσμο, στην οποία όλα όσα χρειάζεται να κάνει ένας αγρότης, σπορά, φύτεμα, χορήγηση λιπασμάτων, δειγματοληψία, συγκομιδή– γίνονται χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση.

Ο επικεφαλής της φάρμας, Τζόναθαν Γκιλ, ειδικός στη μηχατρονική ανέφερε για αυτό το καινούριο επίτευγμα: «Είμαστε οι πρώτοι που καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα της τεχνολογικής αυτονομίας στη γεωργία».

Απαντώντας στην ερώτηση, αν και για ποιο λόγο η ρομποτική φάρμα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα της γεωργίας του μέλλοντος, οι ειδικοί απαντούν ότι, χάρη στις νέες τεχνολογίες θα εξασφαλιστούν υψηλότερες αποδόσεις, που θα βοηθήσουν να τραφεί ο ολοένα αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός (και μάλιστα με λιγότερο κόπο από την πλευρά των αγροτών, οι οποίοι πιθανότατα, θα χρειάζεται μόνο να επιβλέπουν τις εργασίες που θα εκτελούνται από τα τεχνολογικά μηχανήματα και να βεβαιώνονται για την ορθή εξέλιξη κάθε διαδικασίας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!