Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: «Η Βρετανία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τα ασυνόδευτα παιδιά του Καλαί»
[ΕΡΤ]: «Η Βρετανία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τα ασυνόδευτα παιδιά του Καλαί»

[ΕΡΤ]: «Η Βρετανία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τα ασυνόδευτα παιδιά του Καλαί»

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ζήτησε από τη Βρετανία να αναλάβει τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την υποδοχή των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζουν στη «ζούγκλα» στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian σήμερα.

«Η γαλλική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαλύσει οριστικά τον καταυλισμό στο Καλαί », δήλωσε ο Καζνέβ, ο οποίος διευκρίνισε ότι ούτε το Λονδίνο, ούτε το Παρίσι «είναι αποφασισμένα να αφήσουν στο κρύο και στη λάσπη ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα να λάβουν καθεστώς πρόσφυγα, κυρίως αν πρόκειται για γυναίκες και παιδιά».

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, οι δύο χώρες «είναι αποφασισμένες να πετύχουν σε αυτή την επιχείρηση, διότι μοιράζονται την ηθική υποχρέωση» απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ο Καζνέβ υπογράμμισε ότι «η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να συμμετέχει στην επίλυση της κρίσης αυτής υποδεχόμενη στο έδαφός της ανήλικους, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων έχει εκφράσει την επιθυμία να πάει στη χώρα σας».

«Ζητάμε από τη Βρετανία να αναλάβει όλες τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την υποδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων που ζουν στο Καλαί», συνέχισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι τώρα πρέπει «η βρετανική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου κάθε ασυνόδευτος ανήλικος να μπορέσει να λάβει δίκαιη και διαρκή προστασία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!