Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [ΕΡΤ]: Βρετανία: Λιγότερη ζάχαρη περιέχουν τα ελληνικά γιαούρτια σύμφωνα με έρευνα
[ΕΡΤ]: Βρετανία: Λιγότερη ζάχαρη περιέχουν τα ελληνικά γιαούρτια σύμφωνα με έρευνα

[ΕΡΤ]: Βρετανία: Λιγότερη ζάχαρη περιέχουν τα ελληνικά γιαούρτια σύμφωνα με έρευνα

Περισσότερη ζάχαρη από τη συνιστώμενη αποδείχθηκε πως περιέχουν σχεδόν όλα τα συσκευασμένα γιαούρτια στα ράφια των βρετανικών «σούπερ μάρκετ», σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικής έρευνας.

Από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι, μόνο τα ελληνικά και τα «ελληνικού τύπου» γιαούρτια, τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αποτελούν εξαίρεση.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Λιντς και του Σάρεϊ, με επικεφαλής τη διατροφολόγο δρα Μπερναντέτ Μουρ, δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Open» .

Για την έρευνά τους, οι ειδικοί ανέλυσαν τα συστατικά 921 γιαουρτιών που μπορεί κανείς να βρει σε μεγάλα βρετανικά σούπερ-μάρκετ. Στα περισσότερα προϊόντα (ακόμα και στα βιολογικά ή εκείνα που προορίζονται για παιδιά) διαπιστώθηκε ότι, η περιεκτικότητα σε ζάχαρη ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προβλέπεται προκειμένου τα συγκεκριμένα προϊόντα να φέρουν την πράσινη σήμανση που παραπέμπει σε τρόφιμα με μικρή ποσότητα ζάχαρης.

Συγκεκριμένα, τα μέσα επίπεδα ζάχαρης στα περισσότερα γιαούρτια –η σύσταση των οποίων μπήκε κάτω από το μικροσκόπιο- βρέθηκαν να είναι πολύ πάνω από τα πέντε γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια γιαουρτιού, όπως απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να θεωρείται ότι ένα προϊόν έχει πράγματι λίγη ζάχαρη (όπως μπορεί να ισχυρίζονται οι παραγωγοί του).

Αναλυτικότερα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, από το σύνολο των γιαουρτιών μόνο το 9% δεν ξεπερνούσε τα συνιστώμενα όρια ζάχαρης, ενώ για τα παιδικά γιαούρτια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόνο 2%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!