Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Βρετανία-Dup: Οδεύουμε προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία
[ΕΡΤ]: Βρετανία-Dup: Οδεύουμε προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία

[ΕΡΤ]: Βρετανία-Dup: Οδεύουμε προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς μια αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία διαζυγίου, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ενώ απομένουν λιγότερο από πέντε μήνες έως ότου η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, η Μέι δεν έχει ακόμα καταλήξει σε μία συμφωνία διαζυγίου, με τους διαπραγματευτές να έχουν κολλήσει στη λεγόμενη ρύθμιση «backstop» που θα κρατήσει ανοικτό το σύνορο μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσει η Βρετανία μετά το Brexit.

«Φαίνεται πως οδεύουμε προς μη επίτευξη συμφωνίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τζέφρι Ντόναλντσον, ένας από τους 10 βουλευτές του DUP, τη στήριξη των οποίων χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Μέι για να περάσει την όποια συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Πολλοί επικεφαλής επιχειρήσεων και επενδυτές φοβούνται ότι η πολιτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε ναυάγιο μια συμφωνία, οδηγώντας την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, το οποίο υποστηρίζουν ότι θα αποδυνάμωνε τη Δύση, θα προκαλούσε πανικό στις χρηματοπιστωτικές αγορές και θα μπλόκαρε τις αρτηρίες του εμπορίου.

Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ δήλωσε σήμερα ότι είναι «αδύνατον» να πει κανείς εάν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ αυτόν ή τον επόμενο μήνα, αλλά ότι η Βρετανία επιθυμεί μια συμφωνία και ότι μία συμφωνία είναι καλύτερη από το να μην επιτευχθεί καμία συμφωνία.

Ιρλανδικά σύνορα

Οι διαπραγματευτές προσπαθούν να βρουν μια λύση για τα ιρλανδικά σύνορα που θα ικανοποιεί την Ιρλανδία, το κόμμα DUP και το διχασμένο Συντηρητικό κόμμα της Μέι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!