Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Βραζιλία: ‘Εκκληση των ομογενών για γλώσσα και μεγαλύτερη επαφή με την πατρίδα (audio)
[ΕΡΤ]: Βραζιλία: ‘Εκκληση των ομογενών για γλώσσα και μεγαλύτερη επαφή με την πατρίδα (audio)

[ΕΡΤ]: Βραζιλία: ‘Εκκληση των ομογενών για γλώσσα και μεγαλύτερη επαφή με την πατρίδα (audio)

‘Εκκληση να στηριχθεί η ελληνική γλώσσα απευθύνουν ομογενείς από την Βραζιλία στην οποία ήταν αφιερωμένη η εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας. Γι’ αυτό τον σκοπό μιλήσαμε με ομογενείς 2ης και 3ης γενιάς όπως ο Σταύρος Κυριόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, ο Κωνσταντίνος Κομνηνός, Πρόξενος της Ελλάδος στην Κουριτίμπα, καθηγητής πανεπιστημίου, ο Αλέξης Οικονομόπουλος επιχειρηματίας στα ναυτιλιακά και οι κ.κ. Σωτήρης Τσουκαλάς και Χρήστος Κριτσέλης, επιχειρηματίες στον κλάδο του ρούχου και ο πρεσβευτής μας στη χώρα Ιωάννης Πεδιώτης.

Η Βραζιλία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο πίσω απο και πέμπτη στον κόσμο σε πληθυσμό με πάνω από 200 εκ. κόσμο. Είναι επίσης η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στον κόσμο, έχει πάνω απο 4000 αεροδρόμια και είναι ο 3ος μεγαλύτερος κατασκευαστής εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο. Το κατά κεφαλή εισόδημα της Βραζιλίας ανέρχεται σε 9400 δολάρια ενώ η ανεργία φθάνει το 6,2% περίπου.

Ιωάννης Πεδιώτης, πρεσβευτής

Υπάρχει «ασφυκτική αγάπη» για την Ελλάδα εδώ, τόνισε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Βραζιλία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε για το χωριό της καταγωγής τους στην Ελλάδα που μάλιστα δεν το έχουν δει ποτέ!

Τα δυο αιτήματα της ομογένειας είναι περισσότεροι δάσκαλοι από την Ελλάδα και φιλοξενία σε κατασκηνώσεις των παιδιών των ομογενών στην Ελλάδα, συμπλήρωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!