Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ν. Βούτσης: «Η Βουλή έχει λάβει γνώση» – Διευκρινίσεις για τα ειδικά κονδύλια του υπΕΞ (video)
[ΕΡΤ]: Ν. Βούτσης: «Η Βουλή έχει λάβει γνώση» – Διευκρινίσεις για τα ειδικά κονδύλια του υπΕΞ (video)

[ΕΡΤ]: Ν. Βούτσης: «Η Βουλή έχει λάβει γνώση» – Διευκρινίσεις για τα ειδικά κονδύλια του υπΕΞ (video)

Στο απόηχο της παραίτησης Κοτζιά, διευκρινήσεις επί του θέματος των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων γνωρίζουν τη διαχείριση των απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών», τόνισε πριν από λίγο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής. Επιβεβαιώνοντας όσα και ο Νίκος Κοτζιάς χθες ανέφερε για το ζήτημα του ελέγχου των ειδικών δαπανών, πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα έξι φορές η Βουλή έχει λάβει γνώση για τις δαπάνες άνω των 25.000 ευρώ, όπως ο νόμος ορίζει. Όσον αφορά το Σκοπιανό ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η κυβερνητική σταθερότητα ισχύει στο ακέραιο.

Σε ότι αφορά τα άλλα υπουργεία ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε:«Δεν γνωρίζω να υπάρχει σε κανένα άλλο υπουργείο καθεστώς απορρήτων δαπανών για εθνικούς σκοπούς. Για τις ειδικές δαπάνες του ΥΠΕΞ, η Βουλή λαμβάνει γνώση».

«Αφού όλοι πιστοποιούν ότι έχουν λάβει γνώση αυτής της διαδικασίας, το ίδιο έγγραφο κλείνεται σε φάκελο, το παίρνει ο υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και το επιστρέφει στην υπηρεσία του. Δεν κρατούνται ούτε πρακτικά ούτε αντίγραφα. Σας επαναλαμβάνω όμως ότι όλοι οι αντιπρόεδροι, όπως και εγώ, μπορούμε να κρατήσουμε σημειώσεις για τα πάντα και να ενημερώσουμε τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων», περιέγραψε ο Νίκος Βούτσης και επανέλαβε ότι αυτή η διαδικασία έχει ακολουθηθεί 6 φορές για το σύνολο των απορρήτων δαπανών του υπουργείου, σύμφωνα με το νόμο, υπογραμμίζοντας ότι η Βουλή για πρώτη φορά έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία.

«Η Βουλή τα τελευταία δύο χρόνια, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους και του κοινοβουλευτισμού, έχει μπει στη διαδικασία ελέγχου των απορρήτων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!