Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Βουλή: Αντιπαραθέσεις στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό
[ΕΡΤ]: Βουλή: Αντιπαραθέσεις στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό

[ΕΡΤ]: Βουλή: Αντιπαραθέσεις στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό

Η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017 συνεχίζεται στην επιτροπή με τις τοποθετήσεις των ειδικών εισηγητών.

Στο επιχείρημα της ΝΔ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέκοψε την έξοδο από τα μνημόνια αναφέρθηκε  από το ΣΥΡΙΖΑ,ο  Δημήτρης Μάρδας  και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το success story ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί διότι υπήρχαν μεγάλες αποκλίσεις, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που η χώρα όδευε σε ένα επαχθέστερο νέο μνημόνιο.

Μη ρεαλιστική αν και θεμιτή χαρακτήρισε την πρόβλεψη της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7% το 2017,  ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού και πρόσθεσε ότι και η πρόβλεψη για αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης είναι εξαιρετικά αισιόδοξη σε μία χρονιά κατά την οποία θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, γιατί επιβάλλονται νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι και περικοπές στις συντάξεις και την κοινωνική προστασία, ύψους περίπου 2,6 δισ. ευρώ.

Ο Γιώργος Γερμενής από τη Χρυσή Αυγή είπε ότι πρόκειται για ουτοπικό προϋπολογισμό με στόχους ανέφικτους που είναι αντίθετοι με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, της ΕΚΤ. Επικαλέστηκε την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής ότι χαρακτηρίζεται από φοροκεντρική λιτότητα και πρόσθεσε ότι οι εκτιμήσεις για ιδιωτική κατανάλωση, επενδύσεις και εξαγωγές είναι αισιόδοξες και υπάρχουν κίνδυνοι που καθιστούν αβέβαιη την υλοποίησή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!