Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Βόλος: Εντός του 2016 το σχέδιο θεσμικής αναμόρφωσης του Καλλικράτη
[ΕΡΤ]: Βόλος: Εντός του 2016 το σχέδιο θεσμικής αναμόρφωσης του Καλλικράτη

[ΕΡΤ]: Βόλος: Εντός του 2016 το σχέδιο θεσμικής αναμόρφωσης του Καλλικράτη

Μέχρι το τέλος του χρόνου – ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου – θα είναι έτοιμο το σχέδιο θεσμικής αναμόρφωσης του Καλλικράτη, βασική φιλοσοφία του οποίου θα είναι, να γίνουν οι υπηρεσίες των Δήμων πιο προσιτές για τον πολίτη και οι αιρετοί πιο άξιοι να υπηρετήσουν τον λαό.

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μπαλάφας, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη του διήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που ξεκίνησε σήμερα στο Βόλο, με θέμα την «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του Κράτους». Τόσο ο κ. Μπαλάφας δε, όσο και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστας Πουλάκης παραδέχθηκαν ότι σε μελλοντικό χρόνο θα ανοίξει και θέμα χωροταξικής αναθεώρησης του Καλλικράτη, όχι όμως, πριν ολοκληρωθούν οι θεσμικές αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πουλάκης ανέφερε ότι «σε ακραίες περιπτώσεις, ίσως να γίνουν κάποιες διορθώσεις» διευκρινίζοντας ότι οι διορθώσεις αυτές θα αφορούν κυρίως μεγάλα νησιά ή μεγάλους ορεινούς όγκους.

Σχετικά με το θέμα της θεσμικής αναθεώρησης του Καλλικράτη, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι βούληση της κυβέρνησης και προεκλογική της δέσμευση είναι να επαναθεσμοθετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!