Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Βιζερ: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο μετά τις αξιολογήσεις και το χρέος
[ΕΡΤ]: Βιζερ: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο μετά τις αξιολογήσεις και το χρέος

[ΕΡΤ]: Βιζερ: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο μετά τις αξιολογήσεις και το χρέος

Αισιόδοξος ότι η τρίτη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις, στρώνοντας το έδαφος για μια καθαρή έξοδο της Ελλάδας απο τα μνημόνια στα μέσα του 2018 εμφανίσθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup working Group (EwG), Tόμας Βίζερ.

Σε συνέντευξή του στο capital.gr, ο τόνισε: «Είμαι πεπεισμένος ότι τα άστρα είναι θετικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς καθυστερήσεις. Πάντα υπάρχουν κίνδυνοι αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ λιγότεροι αυτή τη φορά,«.

Η αξιολόγηση ανοίγει την πόρτα για το τέλος του προγράμματος και των προηγούμενων στα οποία εντάχθηκε η Ελλάδα, συμπλήρωσε.

Η σταθερότητα που θα προκύψει απο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα έχει θετική επίπτωση στη ζήτηση για ελληνικά ομόλογα και θα επιτρέψει την επάνοδο των άμεσων ξένων επενδύσεων που έχει ανάγκη η Ελλάδα μαζί φυσικά με τις επενδύσεις εσωτερικού, τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βίζερr ανέφερε ότι θα υπάρξει καθαρή έξοδος απο το πρόγραμμα στα μέσα του 2018 μετά την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και την συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Η πρόσβαση στις αγορές-με την προεργασία που θα έχει γίνει το 2018- θα είναι επιτυχής αν έχουμε καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής του EwG ανέφερε πως θα υπάρξει αυστηρή επιτήρηση μετά το τέλος του προγράμματος όπως συνέβη με τις άλλες χώρες που βγήκαν από το πρόγραμμα, όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ισπανία, έως ότου αποπληρωθεί το 75% του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!