Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Βερναρδάκης: Ριζική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας
[ΕΡΤ]: Βερναρδάκης: Ριζική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας

[ΕΡΤ]: Βερναρδάκης: Ριζική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι οι απώλειες των ζωών. Η οδύνη των δικών τους, αλλά και όλων μας. Το επόμενο πράγμα που σκέφτομαι είναι τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα και, κυρίως, τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να μην επαναληφθούν τέτοιες στιγμές»: αυτό υπογραμμίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Αναγνωρίζει δε, «υπάρχει μια τεράστια πολιτική και ηθική ευθύνη, δική μας πια ευθύνη, να φτιάξουμε μια άλλη κατάσταση πραγμάτων ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία».

Επίσης, διαβεβαιώνει, τίποτα δεν θα μείνει κρυφό και τίποτα δεν γίνεται εν θερμώ. «Η απόδοση ευθυνών είναι μια διαδικασία που γίνεται ήδη», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει: «εφόσον καταλήγει σε ευθύνες συγκεκριμένες, συνεπάγεται και αλλαγές προσώπων, σε όλα τα επίπεδα».

Ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει τη σημασία της ριζικής αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας, «τη δημιουργία ενός ενιαίου Κέντρου Παρεμβάσεων σε έκτακτες ανάγκες» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, τονίζει ότι απαιτείται μια ολοκληρωτική διοικητική, λειτουργική και επιχειρησιακή αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας σε μια νέα ισχυρή κεντρική υπηρεσία.

Ο υπουργός Επικρατείας εκφράζει συγχρόνως την πεποίθησή του ότι η αντιπολίτευση θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για το σχεδιασμό της επόμενης μέρας για τη χώρα, λεγοντας, «κανείς δεν έχει λόγο να αφήνεται η χώρα απροστάτευτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!