Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 7 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Βασάνισαν και αποκεφάλισαν χελώνα καρέτα-καρέτα στο Ρέθυμνο (video)
[ΕΡΤ]: Βασάνισαν και αποκεφάλισαν χελώνα καρέτα-καρέτα στο Ρέθυμνο (video)

[ΕΡΤ]: Βασάνισαν και αποκεφάλισαν χελώνα καρέτα-καρέτα στο Ρέθυμνο (video)

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν λουόμενοι στην παραλία των Πέρα Γαλήνων στο Ρέθυμνο. Πάνω στην άμμο βρήκαν μια μικρή σε ηλικία χελώνα καρέτα-καρέτα νεκρή και βάναυσα κακοποιημένη.

Η καρέτα-καρέτα είναι είδος χελώνας υπό εξαφάνιση και η κακοποίησή της υπόκειται τόσο στο νόμο για την κακοποίηση οποιουδήποτε ζώου, όσο και στους νόμους προστασίας προστατευόμενων ειδών που είναι εξαιρετικά αυστηροί. 

Την ίδια ώρα που κάποιοι κακοποιούσαν το άτυχο ζώο, κάποιοι άλλοι προστάτευαν μια άλλη καρέτα-καρέτα που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες να γεννάει 60 αυγά σε παραλία των Γουβών, στο δήμο Χερσονήσου. 

Η χελώνα καρέτα-καρέτα χάνει εύκολα τον προσανατολισμό της και οδηγείται όπου υπάρχει φως, άρα συνήθως και ανθρώπινη δραστηριότητα, που μπορεί να αποβεί μοιραία για τα αυγά της. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως είναι τα σκουπίδια στις θάλασσες και κυρίως οι πλαστικές σακούλες που οι χελώνες περνούν για μέδουσες, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν τελικά από την ασιτία αφού δεν έχουν χώρο για να προσλάβουν άλλη τροφή.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!