Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Μ. Βαρβιτσιώτης: «Να δουλέψει σοβαρά η κυβέρνηση, μήπως φέρει θετικό ρυθμό ανάπτυξης» (audio)
[ΕΡΤ]: Μ. Βαρβιτσιώτης: «Να δουλέψει σοβαρά η κυβέρνηση, μήπως φέρει θετικό ρυθμό ανάπτυξης» (audio)

[ΕΡΤ]: Μ. Βαρβιτσιώτης: «Να δουλέψει σοβαρά η κυβέρνηση, μήπως φέρει θετικό ρυθμό ανάπτυξης» (audio)

«Η ρύθμιση σε σχέση με το χρέος, που έβαλε χθες ο κος Τσακαλώτος δε νομίζω ότι είναι καλή. Αν δεν πάρει την συμφωνία που θέλει η κυβέρνηση, δεν χρειάζεται να την κλείσει». «Να δουλέψει σοβαρά η κυβέρνηση μήπως και φέρει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, διότι καμία πρόβλεψη δεν έχει επιτευχθεί στο θέμα της ανάπτυξης», εκτίμησε μέσω του Πρώτου Προγράμματος και σε συνέντευξη που έδωσε στην Μαρία Γεωργίου ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης διευκρίνισε ότι: «το 2,5% πρωτογενές πλεόνασμα από το 2018 και μετά δε νομίζω ότι είναι κάτι εφικτό, διότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται μέτρα δισεκατομμυρίων και για το 2018. Και ήδη το 2017 θα έρθουν μέτρα 2,7 δισ/ρίων με περισσότερους φόρους. Το 2017 μπαίνει σε ισχύ το ασφαλιστικό φορολογικό σύστημα του κου Κατρούγκαλου για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το να πούμε λοιπόν σήμερα ότι, το 2018 συμφωνούμε ότι θα βάλουμε και άλλα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ σε φόρους δε νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα καλής διαπραγμάτευσης.»

Αναφερόμενος στο θέμα του προσφυγικού,  ο κος Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι με την αδυναμία της, η κυβέρνηση να οργανώσει σωστά τις υπηρεσίες της, χρησιμοποιεί κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά κονδύλια γιατί δεν έχει καταθέσει τα ανάλογα προγράμματα. Και πρόσθεσε ότι «περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ υπάρχουν περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που παραμένουν αναξιοποίητα».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!