Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ι. Βαρδακαστάνης: «Σεβασμός των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ»
[ΕΡΤ]: Ι. Βαρδακαστάνης: «Σεβασμός των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ»

[ΕΡΤ]: Ι. Βαρδακαστάνης: «Σεβασμός των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ»

Σημαντικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο διεθνούς διάσκεψης για τα ΑμεΑ, όπως αναφέρει η εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. αναφερόμενη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2016.

Συγκεκριμένα η Ε.Σ.Α.μεΑ. επισημαίνει πως: «Η φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία σηματοδοτεί την 10η επέτειο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UN CRPD). Αυτό αποτέλεσε το επίκεντρο της διήμερης διάσκεψης που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ ΑμεΑ) στις 28-29 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο συγκέντρωσε πάνω από 400 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία και των αντιπροσωπευτικών τους οργανώσεων, ενώσεων και επιχειρήσεων που εργάζονται για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, κυβερνητικών εκπροσώπων, εκπροσώπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ, πανεπιστημιακών και άλλων.

Οι σύνεδροι συζήτησαν και εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με την Σύμβαση: κάθε πάνελ έδωσε μια επισκόπηση του νομικού και πολιτικού πλαισίου, και πώς έχει αλλάξει, ακολουθούμενη από προσωπικές μαρτυρίες και παραδείγματα».

Ανοίγοντας τη διάσκεψη ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης υπογράμμισε το θετικό αντίκτυπο της Σύμβασης στη νομοθεσία, μετά την επικύρωση της Σύμβασης το 2011 από την ΕΕ:

«Η οδηγία Προσβασιμότητα του Διαδικτύου εκδόθηκε τον περασμένο μήνα, η πρόταση για την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας δημοσιεύθηκε και τώρα συζητείται, τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Επενδύσεων κάνουν μια σαφή αναφορά στην εφαρμογή της Σύμβασης για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας και μη διάκρισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!