Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [ΕΡΤ]: Ο Βαγγέλης Σιαφάκας «Με μια χιλιάρα Καβασάκι»
[ΕΡΤ]: Ο Βαγγέλης Σιαφάκας «Με μια χιλιάρα Καβασάκι»

[ΕΡΤ]: Ο Βαγγέλης Σιαφάκας «Με μια χιλιάρα Καβασάκι»

Το «Με μια χιλιάρα Καβασάκι» είναι μια συλλογή από ιστορίες οι οποίες γράφτηκαν σε μια πυρετώδη κατάσταση μέσα σ’ έναν μήνα. Ήταν ψυχαναγκαστικό το γράψιμο. Έπρεπε να γράψω. Δεν ήξερα γιατί. Αλλά έπρεπε. Επέλεξα να γράψω με λιτό, αφηγηματικό, ρεαλιστικό τρόπο αλλά χρειάστηκε να δουλευτούν και να ξαναδουλευτούν τα κείμενα γιατί όπως διαπίστωσα όταν τα ξαναδιάβαζα ήταν σαν να έχει ξεχυθεί από το μυαλό μου ένα ολόκληρο ποτάμι. Άρχισα να κόβω λες και ακρωτηριαζόμουν. Σ’ αυτό με βοήθησε η πείρα μου ως δημοσιογράφος. Όσες σκέψεις μου είχαν παρεμβληθεί στην πρώτη γραφή, τις έβγαλα. Δεν έβρισκα νόημα στο να τις αφήσω. Όσο έκοβα, όσο μπάλωνα, όσο ανακατασκεύαζα είχα το φόβο ότι στερώ την ζωντάνια από τις ιστορίες μου. Νομίζω, όμως, ότι τα κατάφερα τελικά.

Όταν όλα τελείωσαν και άρχισα να αναλογίζομαι τι έγραψα, στην αρχή είδα πως τελικά έγραψα ερωτικές ιστορίες. Για τον έρωτα μιλάω με φόντο τα Γιάννενα, την πολιτική κατάσταση της εποχής. Για τα παιδιά, τους εφήβους, τους μεσήλικες που ακόμη ερωτεύονται και που μπορούν να ειρωνεύονται τον εαυτό τους, τη γενιά τους.

Μετά όμως είδα πώς ακόμα και οι ερωτικές ιστορίες ήταν ένα φόντο, όπως τα Γιάννενα ή η Φλωρεντία. Και κατάλαβα πώς διηγούμαι την εφηβεία και την ενηλικίωση μιας γενιάς, της δικής μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!