Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: ΤτΕ: Εντός στόχου oι τράπεζες για την μείωση των «κόκκινων» δανείων
[ΕΡΤ]: ΤτΕ: Εντός στόχου oι τράπεζες για την μείωση των «κόκκινων» δανείων

[ΕΡΤ]: ΤτΕ: Εντός στόχου oι τράπεζες για την μείωση των «κόκκινων» δανείων

Οι τράπεζες κατάφεραν να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (ΜΕΑ) λίγο περισσότερο σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί στο τέλος του 3ου τριμήνου αλλά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) ήταν ελαφρώς αυξημένα έναντι του στόχου αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) στην πρώτη Έκθεση για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων.

Ειδικότερα, τα ΜΕΑ διαμορφώθηκαν σε 106 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, μειωμένα κατά 1% σε σχέση με το ποσό-στόχο των 106,9 δισ. Ο δείκτης ΜΕΑ διαμορφώνεται σε 51% την 30η Σεπτεμβρίου που είναι ο στόχος που είχε τεθεί για την ίδια περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, τα ΜΕΔ ανήλθαν σε 79,3 δισ. ευρώ από 78,1 δισ. που ήταν ο στόχος.

Σημειώνεται ότι τα συνολικά ΜΕΑ των ελληνικών τραπεζών είχαν ανέλθει στα 108,4 δισ. ευρώ ή το 45,1% των συνολικών ανοιγμάτων στο τέλος Ιουνίου του 2016 έναντι 14,5 δισ. ευρώ ή 5,55 επι των συνολικών ανοιγμάτων όταν εισήλθαν στην κρίση το 2008.

Πιο αναλυτικά, η ΤτΕ αναφέρει σχετικά:

Οι τράπεζες έθεσαν ως στόχο τη μείωση του υπολοίπου των ΜΕΑ κατά 38% για την περίοδο Ιουνίου 2016 – Δεκεμβρίου 2019, διαμορφώνοντας το αναμενόμενο υπόλοιπο των ΜΕΑ στα 66,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!