Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: ΤτΕ: Εκπληρώθηκε ο στόχος πληρωμών 2,029 δισ. ευρώ προς τον Ιδιωτικό Τομέα
[ΕΡΤ]: ΤτΕ: Εκπληρώθηκε ο στόχος πληρωμών 2,029 δισ. ευρώ προς τον Ιδιωτικό Τομέα

[ΕΡΤ]: ΤτΕ: Εκπληρώθηκε ο στόχος πληρωμών 2,029 δισ. ευρώ προς τον Ιδιωτικό Τομέα

Την κάλυψη του στόχου για τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, που αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης των 1,7 δισ. ευρώ από τους δανειστές, επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αφορούν την εξέλιξη των δανειακών αναγκών του δημοσίου και καταγράφουν πληρωμές 2,029 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσειςτου δημοσίου προς ιδιώτες στο διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2016.

Για την καταβολή της υποδόσης των 1,7 δισ. ευρώ θα πρέπει να έχει καταβληθεί το 80% του ποσού του 1,8 δισ. ευρώ που είχε διατεθεί για πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στο πλαίσιο της συμφωνίας της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Στο τελευταίο Eurogroup αποφασίστηκε η έγκριση της υποδόσης των 1,7 δισ. ευρώ να γίνει όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Σεπτεμβρίου, διαδικασία που αναμένεται να γίνει προς το τέλος του μήνα από το Euroworking Group.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!