Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Τσίπρας: Το προσφυγικό κεντρικό πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης(video)
[ΕΡΤ]: Τσίπρας: Το προσφυγικό κεντρικό πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης(video)

[ΕΡΤ]: Τσίπρας: Το προσφυγικό κεντρικό πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης(video)

Ακόμη μία Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικά βήματα προς μια κοινή συμφωνία για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. «Η προσφυγική κρίση είναι το κεντρικό πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης και χωρίζει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ. Η Ελλάδα είναι χώρα πρώτης γραμμής και πρωταγωνιστεί στο στρατόπεδο που έχει ένα όραμα για την Ευρώπη και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει μπροστά της, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν την Ελλάδα στο άλλο στρατόπεδο, πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά».

Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη χωρίζεται «σε όσους θεωρούν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί φτιάχνοντας ο καθένας ένα δικό του φρούριο στη χώρα του και από την άλλη όσοι πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε πρωτίστως τις γενεσιουργές αιτίες και να έχουμε ένα μηχανισμό ελέγχου των συνόρων και διαμερισμού των βαρών».

«Πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός και η λογική» σημείωσε και ανέφερε πως το επόμενο διάστημα, και αυτό είναι ευθύνη της Αυστρίας ως προεδρεύουσας χώρας, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να προτεραιοποιηθεί η προοπτική της δίκαιης αναθεώρησης του Δουβλίνου, κάτι που, όπως είπε ο ίδιος, έθεσε επιτακτικά, χαρακτηρίζοντας «κοντόφθαλμη» τη λογική των τειχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!