Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Τσίπρας κατά Βέμπερ: Η Κομισιόν χρειάζεται Πρόεδρο που θα στηρίζει τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ (video)
[ΕΡΤ]: Τσίπρας κατά Βέμπερ: Η Κομισιόν χρειάζεται Πρόεδρο που θα στηρίζει τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ (video)

[ΕΡΤ]: Τσίπρας κατά Βέμπερ: Η Κομισιόν χρειάζεται Πρόεδρο που θα στηρίζει τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ (video)

Τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, επέκρινε ο πρωθυπουργός «Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα υποστηρίξει τις θεμελιώδεις ιδέες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι έναν πρόεδρο που θα προάγει την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα τοποθετείται ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στην ξενοφοβική προσέγγιση της άκρας δεξιάς στο μεταναστευτικό. Αυτός ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ», είπε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που πραγματοποιείται σήμερα, ημέρα της Ευρώπης, στο Σιμπίου της Ρουμανίας. Στο τραπέζι η ατζέντα της ΕΕ για την επόμενη πενταετία, μόλις 17 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που συναντώνται στην πόλη Σιμπίου της Ρουμανίας σε μια άτυπη σύνοδο κορυφής που θα είναι αφιερωμένη στην περίοδο μετά το Brexit, θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους επί των προτεραιοτήτων ως προς τη Στρατηγική Ατζέντα και τις προτεραιότητες της ΕΕ για την επόμενη πενταετία για μια σειρά από ζητήματα όπως ο παγκόσμιος ρόλος της Ε.Ε. και η εμπέδωση ενός πολυμερούς παγκόσμιου συστήματος, η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, το μεταναστευτικό και η ανάπτυξη της οικονομικής βάσης και συγκλίσεων στην Ένωση.

Ο Πρωθυπουργός, που ήδη κατήγγειλε την επιθετική στάση της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στις βασικές προτεραιότητες της χώρας μας για την επόμενη πενταετία, με έμφαση

  • στην οικοδόμηση της κοινωνικής Ευρώπης και της προώθησης οικονομικών και κοινωνικών συγκλίσεων,
  • στην ανάγκη διατήρησης μιας ισχυρής πολιτικής συνοχής της Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!