Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Τσακαλώτος: Ορόσημο για την ελληνική οικονομία η 5η Δεκεμβρίου
[ΕΡΤ]: Τσακαλώτος: Ορόσημο για την ελληνική οικονομία η 5η Δεκεμβρίου

[ΕΡΤ]: Τσακαλώτος: Ορόσημο για την ελληνική οικονομία η 5η Δεκεμβρίου

Ως τον πιο κρίσιμο μήνα από το καλοκαίρι του 2015 χαρακτήρισε το Δεκέμβρη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Αιτιολογώντας την άποψη του αυτή ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι μέσα στο Δεκέμβρη θα κριθούν πολλά και σημαντικά για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και για την δυνατότητα επιτυχίας του οδικού χάρτη που ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2015.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ορόσημο την 5η Δεκεμβρίου, καθώς η ελληνική οικονομία ευελπιστεί πως τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης, ήτοι: μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομικοί στόχοι και χρέος, θα ενωθούν.

Ο κ. Τσακαλώτος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συγκληθεί και άλλο eurogroup και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εικόνα αν θα μπορούμε να πάμε στο QE (ποσοτική χαλάρωση) και πότε θα περάσουμε στην άρση των capital controls, γιατί σταδιακή χαλάρωση γίνεται.

Ειδικότερα για τα τρία ζητήματα της κρίσιμης διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε ότι:

Για το σκέλος των μεταρρυθμίσεωνοι συζητήσεις με τους θεσμούς είναι διαδοχικές και υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις κυρίως ως προς το πώς θα καλυφθούν οι στόχοι, εντός του προγράμματος, το 2017 και το 2018.

Για το σκέλος των δημοσιονομικών στόχων, η συζήτηση αφορά και το τι θα γίνει μετά το 2018, αν θα είμαστε στο 3,5%, αν θα μειωθεί ο στόχος ή αν θα είναι 3,5% για λίγα χρόνια και μετά θα μειωθεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!