Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Τσακαλώτος: To κράτος διατηρεί το δικαίωμα αρνησικηρίας στον ΟΤΕ (video)
[ΕΡΤ]: Τσακαλώτος: To κράτος διατηρεί το δικαίωμα αρνησικηρίας στον ΟΤΕ (video)

[ΕΡΤ]: Τσακαλώτος: To κράτος διατηρεί το δικαίωμα αρνησικηρίας στον ΟΤΕ (video)

Η ελληνική κυβέρνηση θα διατηρήσει το δικαίωμα αρνησικηρίας για μια σειρά θεμάτων στον ΟΤΕ μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή που ανοίγει το δρόμο για την μεταβίβαση του 5% των μετοχών του τελευταίου στο ΤΑΙΠΕΔ και την εν συνεχεία πώλησή του τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι κατατέθηκε χθες στη Βουλή το κείμενο με την τροποποίηση του άρθρου 21 της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του ΟΤΕ και του ελληνικού Δημοσίου με την οποία διευκολύνεται μελλοντικές αλλαγές αφού θα απαιτείται μόνο υπουργική απόφαση και όχι νομοθετική ρύθμιση.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε να μην μεταβιβασθεί το 6% των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο αλλά το 5% ώστε μαζί με το 4% της εταιρείας που κατέχει το ΙΚΑ να συνεχίσει να έχει μια στρατηγική σχέση με τον ΟΤΕ και να προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία μετόχων.

Μετά την αναμενόμενη ψήφιση στη Βουλή, το 5% του ΟΤΕ θα μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ που με τη σειρά του αναμένεται να το πουλήσει μέσω Χρηματιστηρίου. Η Deutsche Telekom διατηρεί το δικαίωμα της πρώτης άρνησης σε μια τέτοια περίπτωση και είναι το φαβορί να αποκτήσει το 5% του ΟΤΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!