Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Τροπολογίες του ΚΚΕ σχετικά με τη λήψη απόφασης για απεργία και για μέτρα διαγραφής χρεών προς δήμους
[ΕΡΤ]: Τροπολογίες του ΚΚΕ σχετικά με τη λήψη απόφασης για απεργία και για μέτρα διαγραφής χρεών προς δήμους

[ΕΡΤ]: Τροπολογίες του ΚΚΕ σχετικά με τη λήψη απόφασης για απεργία και για μέτρα διαγραφής χρεών προς δήμους

Δύο τροπολογίες κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομικών «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», με θέμα «Κατάργηση της αντεργατικής διάταξης που εμποδίζει τη λήψη απόφασης για απεργία» και «Άμεσα μέτρα για τη διαγραφή χρεών προς δήμους».

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, της πρώτης τροπολογίας «με το άρθρο 211 του Ν.4512/2018 τροποποιηθήκαν οι διατάξεις του ν. 1264/1982 και καθορίστηκε ότι «ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης της απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δεύτερου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών».

Η τροποποίηση αυτή του ν. 1264/1982, ειδικά για την λήψη απόφασης για απεργία, έγινε κατ’ απαίτηση του ΣΕΒ του ΔΝΤ και της ΕΕ με στόχο να υψωθούν νέα εμπόδια στους αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, κόντρα στη μόνιμη επίθεση του κεφαλαίου και της πολιτικής για την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και να ενισχύσουν το αντεργατικό οπλοστάσιο».

Η ΚΟ του ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση της διάταξης του άρθρου 211 του Ν. 4512/2018.

Αναφορικά με την δεύτερη τροπολογία, η ΚΟ του ΚΚΕ προτείνει μετά την παράγραφο 2 του άρθρου 174 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!