Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Ο Τραμπ στο χαμηλότερο ποσοστό της δημοτικότητάς του
[ΕΡΤ]: Ο Τραμπ στο χαμηλότερο ποσοστό της δημοτικότητάς του

[ΕΡΤ]: Ο Τραμπ στο χαμηλότερο ποσοστό της δημοτικότητάς του

Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται το ποσοστό αποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ, μόλις έξι μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, μόλις το 38% των Αμερικανών εγκρίνει και επιδοκιμάζει τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου, έναντι του 56%, το οποίο εκφράζει τη διαφωνία του.

Περίπου οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν στη νέα δημοσκόπηση (47%) εκφράζουν την σοβαρή αντίθεσή τους με τους χειρισμούς του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ενώ το 24% δηλώνει ότι σχολιάζει θετικά τον τρόπο δράσης του Αμερικανού προέδρου.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ μειώθηκε από το 73% τον Φεβρουάριο, στο 59% σήμερα. Μεταξύ των λευκών που δεν έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο κι αποτέλεσαν την ισχυρή εκλογική βάση του Τραμπ, το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών του βρίσκεται στο 35% και είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Σε υψηλά ποσοστά παραμένει και η μη αποδοχή του Τραμπ από τους Δημοκρατικούς που καταγράφεται στο 80%.

Παράλληλα, μειώνεται το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι ο Τραμπ μπορεί να δρομολογήσει την πραγματική αλλαγή που έχουν ανάγκη οι ΗΠΑ. Έτσι, ποσοστό 43% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση δηλώνει ότι “ ο Τραμπ μπορεί να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται οι ΗΠΑ,” έναντι ποσοστού 48% τον Απρίλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!