Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Με τον πρόεδρο Δημοκρατίας της Πορτογαλίας συναντήθηκε ο Ν. Βούτσης
[ΕΡΤ]: Με τον πρόεδρο Δημοκρατίας της Πορτογαλίας συναντήθηκε ο Ν. Βούτσης

[ΕΡΤ]: Με τον πρόεδρο Δημοκρατίας της Πορτογαλίας συναντήθηκε ο Ν. Βούτσης

Την κοινή προσέγγιση Ελλάδας και Πορτογαλίας για την επίλυση κυρίαρχων θεμάτων που έχουν τεθεί ενώπιον της ΕΕ -κυρίως της οικονομικής κρίσης, των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών και της κρίσης του πολιτικού προσανατολισμού- επαναβεβαίωσαν την Τρίτη ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας.

Κατά την επίσκεψη του Πορτογάλου Προέδρου, Μαρτσέλο Ρεμπέλο Ντε Σόουζα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και εκπροσώπους της εθνικής αντιπροσωπείας, οι δύο πλευρές έδωσαν έμφαση στις κοινές ιστορικές και πολιτισμικές διαδρομές που ενώνουν τους δύο λαούς, στις άριστες μεταξύ τους σχέσεις, αλλά και στο κοινό μέτωπο συνεργασίας για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων κρίσεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, σε αυτή την ιστορική φάση, οι δύο λαοί βρίσκονται μπροστά στην επίλυση των πολύ μεγάλων αυτών προβλημάτων προσθέτοντας πως δεν είναι μόνον η Μεσόγειος ή η ιστορία που μας ενώνουν πλέον, είναι και η οικονομική κρίση, η κρίση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών και η κρίση πολιτικού προσανατολισμού, που συνυπάρχουν στην Ε.Ε.

«Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών συμμετέχουν ενεργά και πρωταγωνιστούν στη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για το μέλλον της Ευρώπης, όχι μόνο ως συνεργασία των χωρών του Νότου, ανεξαρτήτως του πολιτικού χρώματος κάθε κυβέρνησης, αλλά και ως λαοί που έχουμε βιώσει αυτά τα προβλήματα και θεωρούμε ότι πρέπει να επιλυθούν άμεσα, αν η Ε.Ε. θέλει να έχει πραγματικά μέλλον» ανέφερε ο κ. Βούτσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!