Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Τον Ιανουάριο το ν/σ για ηλεκτρονική πλατφόρμα διαφήμισης (video)
[ΕΡΤ]: Τον Ιανουάριο το ν/σ για ηλεκτρονική πλατφόρμα διαφήμισης (video)

[ΕΡΤ]: Τον Ιανουάριο το ν/σ για ηλεκτρονική πλατφόρμα διαφήμισης (video)

Το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών» στην τιμολόγηση της διαφήμισης στους τηλεοπτικούς σταθμούς επιχειρεί να ρυθμίσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με τον αρμόδιο υπουργό να εξαγγέλλει την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου εντός του Ιανουαρίου, το οποίο θα προβλέπει τη συγκρότηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών.

Αφορμή ήταν η συζήτησητροπολογίας που προβλέπει παράταση κατά έξι μήνες του ισχύοντος καθεστώτος για την απευθείας τιμολόγηση διαφημίσεων και χορηγιών από Μέσα Ενημέρωσης, η οποία κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας που αφορά «την αρχή ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής».

«Είμαστε σε διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Θα προχωρήσουμε στην κατάθεση του νομοσχεδίου χωρίς αιφνιδιασμούς και μέσα σε κλίμα συναίνεσης. Με την πρωτοβουλία αυτή, πολλά κανάλια που έχουν ετεροβαρή σχέση με τις διαφημιστικές εταιρίες θα μπορέσουν να βοηθηθούν και να γίνουν βιώσιμα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!