Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Τις πληγείσες περιοχές της Αχαΐας επισκέφθηκε ο Γ. Τσιρώνης
[ΕΡΤ]: Τις πληγείσες περιοχές της Αχαΐας επισκέφθηκε ο Γ. Τσιρώνης

[ΕΡΤ]: Τις πληγείσες περιοχές της Αχαΐας επισκέφθηκε ο Γ. Τσιρώνης

Τις περιοχές που επλήγησαν απο την πρόσφατη κακοκαιρία στην Αχαΐα, επισκέφθηκε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης. Εκεί συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών, τους οποίους και διαβεβαίωσε για την άμεση χορήγηση των αποζημιώσεων.

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε ότι η σημερινή επίσκεψή του στην Αχαΐα ήταν προγραμματισμένη από καιρό και δεν έχει να κάνει με τον αν οι αγρότες θα αποφασίσουν ή όχι κινητοποιήσεις. Όμως, όπως πρόσθεσε, «σέβομαι απόλυτα τον αγώνα των αγροτών και τα αιτήματά ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με κάποια από αυτά, διότι αυτό έχει να κάνει με τις πολιτικές τοποθετήσεις».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιανουάριο ξεκινάει η επιστροφή πετρελαίου στους παραγωγούς, εξοφλώντας οφειλές από το 2013 και το 2014.

Αναφερόμενος στα προγράμματα και στις ενισχύσεις, ο Γιάννης Τσιρώνης υπογράμμισε ότι «το 2016 ήταν χρονιά ρεκόρ, αφού οι αγρότες πήραν συνολικά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών έθεσαν στον Γιάννη Τσιρώνη και το ζήτημα της μειωμένης παραγωγής, ιδιαίτερα στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, λόγω των κλιματικών συνθηκών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – ΑΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!