Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [ΕΡΤ]: Τηλε-συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας για ντοκιμαντέρ με θέμα τον Μ. Αλέξανδρο (video)
[ΕΡΤ]: Τηλε-συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας για ντοκιμαντέρ με θέμα τον Μ. Αλέξανδρο  (video)

[ΕΡΤ]: Τηλε-συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας για ντοκιμαντέρ με θέμα τον Μ. Αλέξανδρο (video)

Με ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ξεκινά να υλοποιείται μία από τις στρατηγικές συνεργασίες της ΕΡΤ με τη γαλλική δημόσια τηλεόραση.

Την περασμένη άνοιξη ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο Γενικός Διευθυντής του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου ΤV 5 Monde Υβ Μπιγκό υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για ανταλλαγή τηλεοπτικών εκπομπών και συμπαραγωγή προγραμμάτων.

Η συμφωνία έχει οδηγήσει ήδη σε δύο συμπαραγωγές. Η πρώτη είναι ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο οποίο συνεργάστηκαν Έλληνες και Γάλλοι ιστορικοί και αρχαιολόγοι.

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Αυγούστου 2016 στο France 2 και μαγνήτισε έξι εκατομμύρια θεατές.

Ανάλογη τηλεθέαση είχε και η δεύτερη συμπαραγωγή, μία περιήγηση σε γνωστά και άγνωστα σημεία της Ελλάδας, σε ανθρώπους, ήθη και έθιμα αλλά και προϊόντα της χώρας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ήδη προχωρούν δύο ακόμη συμπαραγωγές με θέμα τη χώρα μας, τουριστικού ενδιαφέροντος αλλά με διαφορετική αισθητική και θεματολογία, στο πλαίσιο της δημιουργικής συνέργειας της ΕΡΤ με το TV5.

Απώτερος στόχος είναι η ελληνική δημόσια τηλεόραση να προχωρήσει σε τέτοιου είδους, καθόλα επωφελείς, συνεργασίες και με άλλους μεγάλους, ευρωπαϊκούς κατά κύριο λόγο, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!