Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Θέμα χρόνου η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ, υποστηρίζει ο X.Βέρνερ Ζιν
[ΕΡΤ]: Θέμα χρόνου η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ, υποστηρίζει ο X.Βέρνερ Ζιν

[ΕΡΤ]: Θέμα χρόνου η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ, υποστηρίζει ο X.Βέρνερ Ζιν

H κατάσταση της οικονομίας της Ιταλίας είναι τόσο απελπιστική, ώστε η έξοδός της από την Ευρωζώνη είναι θέμα χρόνου, κατά τον γνωστότερο οικονομολόγο της Γερμανίας, Χανς-Βέρνερ Ζιν.

Ο λόγος για την κρίση της οικονομίας της,  είναι ότι εξακολουθεί να παράγει εξίσου ακριβά όσο και πριν την οικονομική κρίση.

Η πιθανότητα να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ μειώνεται από χρόνο σε χρόνο, είπε ο Χανς-Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στη Welt.

Η χώρα δεν τα βγάζει πέρα με το ευρώ. Η ιταλική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και δεν έκανε τα περασμένα χρόνια καμιά σοβαρή προσπάθεια να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τόσο απελπιστική, ώστε η έξοδός της από την ευρωζώνη είναι μόνο θέμα χρόνου. Αναρωτιέμαι πραγματικά πόσο θα αντέξειη Ιταλία ακόμα στο ευρώ, υποστήριξε ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του Μονάχου, στη γερμανική εφημερίδα.

H ιταλική οικονομία εξακολουθεί να παράγει 22% λιγότερο από ότι πριν την κρίση και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες πτωχεύσεις. Η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 40%.

Μια τόσο καταστροφική κατάσταση δεν μπορεί να την αντέξει για πολύ μια χώρα, ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!