Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: «Ταξιδεύοντας την Ελληνική Γλώσσα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο» (audio)
[ΕΡΤ]: «Ταξιδεύοντας την Ελληνική Γλώσσα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο» (audio)

[ΕΡΤ]: «Ταξιδεύοντας την Ελληνική Γλώσσα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο» (audio)

Η Νικολέττα Τσιτσανούδη- Μαλλίδη Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για το Ελληνοβραζιλιάνικο Συμπόσιο για την Ελληνική Γλώσσα, με τίτλο «Ταξιδεύοντας την Ελληνική Γλώσσα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο».

Η κυρία Τσιτσανούδη αναφέρθηκε στο επίπεδο των ελληνικών σπουδών στην Βραζιλία, αλλά και για την σημασία της Ελληνικής γλώσσας και παιδείας στα πανεπιστήμια της Βραζιλίας .

Στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ταξιδεύοντας την Ελληνική Γλώσσα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.00 στα Ιωάννινα θα παρουσιαστεί και ένα βιβλίο μία διεθνή έκδοση σε συνεργασία με καθηγητές πανεπιστημίου του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Τέλος, η κυρία Τσιτσανούδη εξήρε το έργο και τον ρόλο της ΕΡΤ και του Πρώτο Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην διάδοση του πολιτισμού αλλά και την ενημέρωση που παρέχει όσον αφορά το έργο των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!