Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [ΕΡΤ]: Με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται το Rural Broadband
[ΕΡΤ]: Με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται το Rural Broadband

[ΕΡΤ]: Με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται το Rural Broadband

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του έργου Rural Broadband από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) Α.Ε σε συνεργασία με τους ιδιώτες αναδόχους του έργου.

Με την υλοποίηση του έργου χιλιάδες πολίτες που ζουν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες, τις αποκαλούμενες «λευκές περιοχές» θα αποκτήσουν επιτέλους την πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η δυνατότητα να τους προσφερθούν. Αυτό αφορά περισσότερους από μισό εκατομμύριο Έλληνες, σε πάνω από 5.000 χωριά και οικισμούς, όπου στο εξής θα υπάρχει η δυνατότητα υπηρεσιών όπως:

Τηλεϊατρική, τηλεργασία, εκπαίδευση εξ αποστάσεως, Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (όπως παροχή πληροφοριών, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εμπορικές συναλλαγές), IP Τηλεόραση, Video and Music on demand.

Η κάλυψη της χώρας με ευρυζωνικές συνδέσεις αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις των καιρών προχώρησε και στη σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Με την στρατηγική αυτή, εκπληρώνεται και ο ρόλος της ΚτΠ Α.Ε στο σχεδιασμό και υλοποίηση έργων πληροφορικής και του ΕΣΠΑ ως χρηματοδοτικού εργαλείου για την υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων υποδομής. Οι κάτοικοι των «λευκών περιοχών» στερούνταν μέχρι σήμερα την δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, αφού ο ιδιωτικός τομέας δεν είχε προχωρήσει σε επενδύσεις λόγω του μικρού εμπορικού ενδιαφέροντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!