Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Στους 93 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά-Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση ζημιών (video)
[ΕΡΤ]: Στους 93 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά-Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση ζημιών (video)

[ΕΡΤ]: Στους 93 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά-Αγώνας δρόμου για αποκατάσταση ζημιών (video)

Ένα ακόμη θύμα από τη φονική πυρκαγιά, μια 78χρονη εγκαυματίας απεβίωσε το πρωί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων στους 93 νεκρούς. Η γυναίκα δεν νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής, αλλά λόγω του επιβαρυμένου ιστορικού της υγείας της έχασε τη μάχη για τη ζωή. Συνολικά, 34 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, έξι εκ των οποίων παραμένουν διασωληνωμένοι.

Στο μεταξύ, αγώνας δρόμου στο Μάτι για ακόμα μία ημέρα προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές από τη φονική πυρκαγιά. Σε όλους τους κεντρικούς δρόμους είναι επί τω έργω συνεργία υλοτόμων, του δήμου, του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και εταιρειών τηλεφωνίας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, εξέδωσε οδηγό για τη διαχείριση των αποβλήτων εκ μέρους των ΟΤΑ στις πυρόπληκτες περιοχές, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία από τα αμιαντούχα υλικά. Σήμερα, εξάλλου, ξεκινούν οι μετρήσεις τοξικών ρύπων από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επίκουρος καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και η επικεφαλής του εργαστηρίου κ. Κερμενίδου είπαν πως δείγματα εδάφους από τις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής λαμβάνουν κατ’ αρχήν οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ. Σε δεύτερο χρόνο θα ληφθούν βιολογικά δείγματα από τον πληθυσμό και σε συνεργασία με τις ιατρικές σχολές θα ληφθεί προληπτική μέριμνα για ζητήματα υγείας που μπορεί να ενσκήψουν σε βάθος χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!