Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Στουρνάρας: Να ολοκληρωθεί γρήγορα η 2η αξιολόγηση
[ΕΡΤ]: Στουρνάρας: Να ολοκληρωθεί γρήγορα η 2η αξιολόγηση

[ΕΡΤ]: Στουρνάρας: Να ολοκληρωθεί γρήγορα η 2η αξιολόγηση

Η ταχεία ολοκλήρωση της β! αξιολόγησης θα ισχυροποιήσει τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και θα ανοίξει το δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, επιτρέποντας στην ΕΚΤ να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE «θα οδηγήσει σε σημαντική περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεών τους. Επιπρόσθετα, θα ασκήσει καθοδική πίεση στο κόστος χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη και θα συμβάλλει στην πολύ ταχύτερη επιστροφή των καταθέσεων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω χαλάρωση και τελικά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών«, τόνισε ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στα δημοσιονομικά, ο διοικητής ανέφερε ότι Η ΤτΕ εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 «θα διαμορφωθεί στο πλαίσιο του στόχου του προγράμματος, με αυξημένη μάλιστα πιθανότητα να τον υπερβεί«.

Η συμβολή των αυξημένων ηλεκτρονικών συναλλαγών στην αποκάλυψη φορολογικής βάσης είναι σημαντική, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επέκτασή τους και στην υπόλοιπη οικονομία θα έχει θετική περαιτέρω επίδραση στα φορολογικά έσοδα.

«Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 εκτιμάται ότι είναι επιτεύξιμος, υπόκειται όμως σε μακροοικονομικούς κινδύνους,» πρόσθεσε ο διοικητής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!