Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Στον Άρειο Πάγο η Κ.Κούνεβα για την απαλλαγή της εργολαβικής εταιρείας
[ΕΡΤ]: Στον Άρειο Πάγο η Κ.Κούνεβα  για την απαλλαγή της εργολαβικής εταιρείας

[ΕΡΤ]: Στον Άρειο Πάγο η Κ.Κούνεβα για την απαλλαγή της εργολαβικής εταιρείας

Στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας προσφεύγει αύριο η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΚωνσταντίνα Κούνεβα, για την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης που άσκησε κατά της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ και κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά, η οποία ακύρωνε πρωτόδικη απόφαση που την δικαίωνε.

Τρία χρόνια μετά, το 2016, με απόφαση του Εφετείου ανατράπηκε στο σύνολό της η πρωτόδικη απόφαση και απαλλάχθηκε η εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη (δόλο ή αμέλεια) και κάθε σχέση-σύνδεση με την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση εναντίον της κ. Κούνεβα.

Στον Α΄βαθμό το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, χαρακτήριζε «εργατικό ατύχημα» τον βαρύτατο τραυματισμό της κ. Κούνεβα εξαιτίας του οποίου έμεινε μόνιμα ανάπηρη, αποκάλυψε τον αιτιώδη σύνδεσμο (αιτιώδη συνάφεια) της βίαιης επίθεσης με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας της, και κυρίως με τη συνδικαλιστική της δράση, και καταλόγισε ευθύνη (αμέλεια) στην εργοδότρια εταιρεία, καταδικάζοντάς την σε αποζημίωση 250.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Την αίτηση αναίρεσης, υπογράφουν 7 νομικοί και θα υποστηρίξουν με τις αγορεύσεις τους οι Άρης Καζάκος και Αντώνης Ρουπακιώτης.

Στην πολυσέλιδη – 95 σελίδων – αναίρεση οι νομικοί παραστάτες  της Κωνσταντίνα Κούνεβα εκθέτουν λόγους που έσφαλε η απόφαση του Εφετείου Πειραιά, η οποία ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η περιπέτεια της ξεκίνησε το 2003 όταν άρχισε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και «ενοικίασης» εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!