Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Στο προσκήνιο τα παλιά δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση Στουρνάρα
[ΕΡΤ]: Στο προσκήνιο τα παλιά δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση Στουρνάρα

[ΕΡΤ]: Στο προσκήνιο τα παλιά δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση Στουρνάρα

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, ζήτησε από την Επιτροπή της Βουλής τα πρακτικά της κατάθεσης του κ. Στουρνάρα, προκειμένου να μελετήσει και να αποφανθεί αν υφίσταται δυνατότητα ανάσυρσης των δικογραφιών από το αρχείο και εκ νέου διερεύνησης των επίμαχων δανείων.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται  περίπου 50 τραπεζικά στελέχη και 10 στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εμπλέκονται σε δανειοδοτήσεις, για συνολικά ποσά άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ, την χρονική περίοδο 2000 έως και 2011.

Η κίνηση του κ. Αθανασίου να ζητήσει τα πρακτικά της Επιτροπής, αφορά την διατυπωθείσα από τον κ. Στουρνάρα άποψη, πως η επίμαχη τροπολογία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις δανειοδοτήσεις των κομμάτων, τα οποία, όπως είπε, δεν υπάγονται στην έννοια της «γενικής κυβέρνησης».

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σ.Φάμελος είχε παρατηρήσει: «Είναι σημαντικό αυτό. Αλλάζει νομικά τα πράγματα. Αφού με αντίθετο σκεπτικό πήγε στο αρχείο το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη» ( σσ αφορούσε ποινικές ευθύνες για δάνεια προς τα κόμματα).

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2013, με τροπολογία που ψηφίστηκε από την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την οποία είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ Δ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!