Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: «Στο πόδι» για το Περιβάλλον ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας
[ΕΡΤ]: «Στο πόδι» για το Περιβάλλον ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

[ΕΡΤ]: «Στο πόδι» για το Περιβάλλον ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση «για την επίσπευση των διαδικασιών για την απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από τη Δραπετσώνα.

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 9 το πρωί στο πλάι του πρώην δημαρχείου Δραπετσώνας (οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Καραϊσκάκη), από όπου θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία με προορισμό το υπουργείο».

O Δήμος αναφέρει ότι απαιτεί «την υλοποίηση της δέσμευσης και άμεσης ανάκλησης της υπουργικής απόφασης ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/177752 περί χορήγησης άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων στην εταιρεία Oil One.
ην επανεξέταση όλων των υφιστάμενων αδειών που χορηγήθηκαν στην επιχείρηση της εταιρείας Oil One.
Την απόφαση για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της Oil One, του τσιμεντάδικου Lafarge , των ανενεργών δεξαμενών ΕΛΠΕ και όλων των ρυπογόνων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Δήμου».

Εκπαιδευτικό παιχνίδι

Για το ίδιο θέμα ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφέρει ότι: «Οι πυκνοί καπνοί από τα φουγάρα, η κόκκινη θάλασσα από το θειάφι, οι ήχοι των μηχανών περιμένουν χρόνια τους μικρούς κατοίκους της πόλης μας για να αφηγηθούν την ιστορία του εργοστασίου της Εταιρείας Λιπασμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!