Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Στο «μικροσκόπιο» τα οκτώ τρομοπακέτα-Τι δείχνουν οι έρευνες (video)
[ΕΡΤ]: Στο «μικροσκόπιο» τα οκτώ τρομοπακέτα-Τι δείχνουν οι έρευνες (video)

[ΕΡΤ]: Στο «μικροσκόπιο» τα οκτώ τρομοπακέτα-Τι δείχνουν οι έρευνες (video)

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα έχουν ταχυδρομηθεί από εξωτερικά γραμματοκιβώτια και δεν έχουν σφραγίδες, καθώς η αλληλογραφία που αποστέλλεται με αυτόν τον τρόπο πηγαίνει κατευθείαν στο κέντρο διαλογής. 

Από την Αντιτρομοκρατική γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιες περιοχές ταχυδρομήθηκαν, για την περίπτωση που υπάρχουν κάμερες και έχουν πιθανόν καταγράψει τους δράστες.

Όπως είπε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η έρευνα των τρομοπακέτων θα διαρκέσει αρκετό διάστημα, καθώς απενεργοποιούνται και ύστερα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας αναζητούνται αποτυπώματα DNA και άλλα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής, για ένα από τα πακέτα, του οποίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία το βράδυ της Δευτέρας, προκύπτει ότι είναι ίδιο με αυτά που εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο για τον κ. Σόιμπλε και αυτό που εξερράγη, με συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου, στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Η συνδεσμολογία είναι πανομοιότυπη, καθώς και η εκρηκτική ύλη που έχει χρησιμοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος στον κ. Σόιμπλε, που εντοπίστηκε και ερευνήθηκε , αποτελείτο από 31 γραμμάρια πυρίτιδας για πυροτεχνήματα και έναν απλό μηχανισμό ανάφλεξης, ενώ την ευθύνη για την αποστολή έχει αναλάβει, με κείμενο στο διαδίκτυο, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και αναμένεται προκήρυξη .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!