Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Στη Βουλή η τροπολογία για την αξιολόγηση στο Δημόσιο-Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ (video)
[ΕΡΤ]: Στη Βουλή η τροπολογία για την αξιολόγηση στο Δημόσιο-Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ (video)

[ΕΡΤ]: Στη Βουλή η τροπολογία για την αξιολόγηση στο Δημόσιο-Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ (video)

Στη Βουλή η συζήτηση επί της τροπολογίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνδέει την αξιολόγηση με τις κρίσεις προϊσταμένων και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τετάρτη. Η ΑΔΕΔΥ αντέδρασε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Το ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων δημοκρατικά, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα και απολύσεις επιδιώκει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Όπως τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη έχει ήδη παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με χρονοδιάγραμμα, βήματα και στόχους. Επισήμανε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση έπρεπε πρώτα να καταργήσει νόμους που στρέφονταν ενάντια στη δημόσια διοίκηση – νόμους που δημιούργησαν πλήρη ανασφάλεια στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, με διαθεσιμότητα, απολύσεις, αυτοδίκαιη αργία.

«Είμαστε επομένως η πρώτη κυβέρνηση που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μεταρρύθμιση του κράτους, και είμαστε αποφασισμένοι και θα συνεχίσουμε», είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η αξιολόγηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα από την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, ενώ η μη εκπλήρωση της από τους αξιολογητές θα σημάνει αποστέρηση της δυνατότητας συμμετοχής τους σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναθέτοντας στους προϊσταμένους των υπηρεσιών την υποχρέωση να τρέξουν την αξιολόγηση των υφισταμένων τους επιδιώκει να παρακάμψει την συνεχιζόμενη αποχή της ΑΔΕΔΥ από όλες τις σχετικές διαδικασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!