Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Στη ΓΑΔΑ ο Αρ. Φλώρος – Ασκήθηκε έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισής του (video)
[ΕΡΤ]: Στη ΓΑΔΑ ο Αρ. Φλώρος – Ασκήθηκε έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισής του (video)

[ΕΡΤ]: Στη ΓΑΔΑ ο Αρ. Φλώρος – Ασκήθηκε έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισής του (video)

Έφεση ασκήθηκε κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη προκειμένου να κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το θέμα το οποίο έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Ο Φλώρος προσήχθη στη ΓΑΔΑ. Το συμβούλιο Εφετών συνεδριάζει στη Χαλκίδα σχετικά με την έφεση που άσκησε το μεσημέρι ο κ. Σοφουλάκης. Εάν γίνει δεκτή θα σηματοδοτεί αυτόματα και τη σύλληψη του Αρ. Φλώρου.

Είχε προηγηθεί η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, που χαρακτήριζε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» το σχετικό βούλευμα.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση ενώ δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση». Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έγγραφο διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος εδώ και μέρες έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία».

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτηρίζει ως πλαστή, λειψή και μη έγκυρα υπογεγραμμένη τη γνωμάτευση για την υπνική άπνοια. Επίσης αναφέρει ότι δεν αποδεικνύεται από την ΗΔΙΚΑ «η συνταγογράφηση φαρμάκων που υποτίθεται ελάμβανε για τις άλλες παθήσεις».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 247, ο κ. Πολάκης σημείωσε πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το βασικό χαρτί με το οποίο διαπιστώθηκε η πάθηση της υπνικής άπνοιας είναι πλαστό, και ότι, από την ενημέρωση που έχει, από τον έλεγχο των αρχείων διαπιστώθηκε πως οι μετρήσεις της εξέτασης είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που περιγράφονται στη γνωμάτευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!